LAUKON KARTANO

RYHMILLE

OPASTUKSET

 

Ryhmät tutustuvat 11.5.-19.9.2020 Laukon kartanon kiehtovaan historiaan ja upeisiin taidenäyttelyihin kartanon rouvan tai oppaan johdolla. Seuraavassa tarkempia tietoja opastuksistamme, joihin voi opastuksistamme.

 

Kartanon rouvan opastus (60 – 90 min.)

FT Liisa Lagerstamin legendaarisilla juhlakierroksilla perehdytään Laukon kiehtovaan historiaan ja nykyisyyteen sekä uusiin upeisiin taidenäyttelyihin.

Matkan varrella kuljetaan (bussilla tai kävellen) läpi kauniin kartanomiljöön. Opastus voidaan toteuttaa myös kartanomiljöössä kulkevana historiakävelynä.

Erittäin korkeatasoinen opastus kestää ryhmän toiveiden mukaisesti 1 – 1 ½ tuntia.

Opastuksen jälkeen ryhmäläisille on hyvä varata puolisen tuntia omaa aikaa, jotta vieraat pääsevät katselemaan puistoaluetta ja tekemään ostoksia Kartanopuodissa.

Hinta: 20 € / henkilö (pääsylippu 12 € + asiantuntijaopastus 8 €).

Kuohuviinitarjoilu päärakennuksella 7 € / henkilö.

Ryhmän minimikoko 15 henkilöä (pienemmille ryhmille minimilaskutus 300 € sis. alv.).

 

Laukko-opastus (45 min.)

Perinteisellä opastuskierroksella ryhmäläiset tutustuvat oppaan johdolla Laukon kartanon tuhatvuotiseen historiaan ja näyttelyihin päärakennuksella. Matkan varrella kuljetaan (bussilla tai kävellen) läpi kauniin kartanomiljöön.

Opastuksen jälkeen ryhmäläisille on hyvä varata puolisen tuntia omaa aikaa, jotta vieraat pääsevät katselemaan historiallista puistoaluetta ja tekemään ostoksia Kartanopuodissa.

Hinta: 16 € / henkilö (pääsylippu 12 € + opastus 4 €).

Kuohuviinitarjoilu päärakennuksella 7 € / henkilö.

Ryhmän minimikoko 15 henkilöä (pienemmille ryhmille minimilaskutus 240 € sis. alv.).

 

Varaukset ja tiedustelut

puhelimitse (arkisin klo 10-14): 0400 237 380

sähköpostilla: myynti@laukonkartano.fi

 

TIETOJA RYHMÄVIERAILUN SUUNNITTELUUN

 

Soveltuvatko Laukon näyttelyt liikuntarajoitteisille?

Päärakennukselle on noustava portaita, joten näyttelytilamme eivät ikävä kyllä sovellu liikuntarajoitteisille.

 

Soveltuvat Laukon ravintolatilat (Juhlatallissa) liikuntarajoitteisille?

Vastikään remontoitu Juhlatalli (puoti, ravintola ja wc-tilat) on esteetön vierailukohde.

 

Mikä on ryhmän minimikoko?

Ryhmän minimikoko on 15 henkeä. Pienemmät ryhmät maksavat opastetuista museokierroksista minimilaskutuksen.

 

Kuinka kauan ryhmävierailu kokonaisuudessaan kestää?

Ryhmävierailun kesto riippuu vierailun sisällöstä. Jos ryhmä osallistuu kartanon rouvan opastukselle, syö lounasta ja tekee ostoksia, vierailuun kannattaa varata noin 3 tuntia. Jos ryhmä osallistuu 45 minuutin kierrokselle, nauttii kahvit ja tekee ostoksia, kannattaa vierailuun varata noin 2 tuntia. Konserttipäivinä ryhmäläiset viipyvät Laukossa mukavasti 6 tuntia.

 

Miten ryhmä liikkuu Laukon pihapiirissä?

Laukon pihapiirissä liikutaan ryhmän toiveiden ja sääolojen mukaisesti joko kävellen tai ryhmän omalla bussilla. Opastukset keskittyvät päärakennukselle. Kierrokset on suunniteltu niin, että ryhmäläiset pääsevät välillä istumaan ja lepuuttamaan jalkojaan.

 

Voiko ryhmä vierailla Laukossa ilman opastettua kierrosta?

Ryhmät voivat tutustua näyttelyihin suurelle yleisölle avoimella kesäsesongilla (23.6. – 16.8.2020) myös ilman opastusta. Ryhmän pitää varata pääsylippunsa (12 €) ja mahdolliset ravintolapalvelut etukäteen saadakseen ryhmäalennuksen. Kesäkauden aukioloaikojen ulkopuolella Laukon kartano on avoinna ryhmille ainoastaan opastetusti.

 

Miten varaan ryhmävierailun?

Opastukset ja ruokailut varataan aina etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla: myynti@laukonkartano.fi tai puhelimitse (ma-pe klo 10-14) 0400 237 380.

 

Milloin vahvistan lopullisen henkilömäärän?

Pyydämme, että vahvistatte ryhmän lopullisen henkilömäärän ja erikoisruokavaliot viimeistään 5 arkipäivää ennen vierailua. Ravintolapalveluissa tuolloin ilmoitettu henkilömäärä on minimilaskutuksen peruste. Opastuskierrokset laskutetaan toteutuneen asiakasmäärän mukaisesti.

 

Peruutusehdot?

Mikäli perutte vahvistetun tilaisuuden kokonaan myöhemmin kuin viisi arkipäivää ennen vierailupäivää, veloitamme 50 % tilattujen ruoka- ja ohjelmapalveluiden arvosta.

 

Miten maksan ryhmävierailun?

Maksu voidaan suorittaa paikan päällä käteisellä/kortilla tai laskulla jälkikäteen. Maksutapa sovitaan aina etukäteen varauksen yhteydessä.

 

Missä Laukon kartano sijaitsee? 

Laukon kartano sijaitsee Tampereen eteläpuolella Vesilahden kunnassa. Etäisyydet: Tampereelta 40 km (etelään), Helsingistä 180 km (pohjoiseen) ja Turusta 160 km (koilliseen). Käyntiosoite: Laukontie 32, 37370 Vesilahti.

 

Voiko ryhmä saapua Laukkoon laivalla?

Kyllä vain. Pirkanmaan kauneimmissa järvimaisemissa sijaitsevaan Laukkoon tuo Tampereelta tilausryhmiä Suomen Hopealinjat.

 

Sisältyykö näyttelyiden sisäänpääsymaksu ryhmäläisten konserttilipun hintaan (22 €)?

Kyllä sisältyy. Konserttilipulla näkee kaikki Laukon kartanon näyttelyt ennen tai jälkeen konsertin.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti

0400 237 380 (arkisin klo 10-14)

myynti@laukonkartano.fi