LAUKON KARTANO

PUOTI

 

Laukon kotkakoru

 

Laukon kotkakoru on turkulaisena kultasepäntyönä tehty toisinto Laukon kartanolta löydetystä ainutlaatuisesta muinaiskorusta.

Ostamalla osallistut muinaisen Laukon arkeologisiin tutkimuksiin.

Pronssikotka 129 €

Hopeakotka 189 €

 

Muinainen Laukko

Rautakauden Laukko sai elinvoimansa suotuisista luonnonoloista ja erinomaisista vesiyhteyksistä. Varhaista suomen kieltä puhuneet hämäläiset asettuivat asumaan alueelle lähes kaksi tuhatta vuotta sitten.

Muinaiset laukkolaiset olivat maanviljelijöitä, karjankasvattajia, käsityöläisiä, kalastajia, erämiehiä ja tietäjiä. Heidän elämästään ja kuolemastaan kertovat kartanon pihapiiriin tai sen välittömään läheisyyteen rakennetut lukuisat hauta- ja uhripaikat.

Laukon muinaisia hautaröykkiötä tutkittiin ensimmäisen kerran Aleksanteri II:n keisarikaudella. Viime vuosina metallinpaljastimien ja arkeologisten kaivausten avulla tehdyt uudet löydöt ovat mullistaneet käsityksemme elämästä rautakauden Laukossa.

Pohdonsaari

Laukon kotkakoru löytyi vuonna 2015 Menneisyyden metsäsätäjät -tv-sarjan kuvauksissa. Löytöpaikka oli Matti Kurjen legendaarinen kaksintaistelusaari Laukon puiston edustalla.

Kansallismuseossa nykyisin esillä olevan kolmipäisen sielulinnun koti on jäljitetty kauaksi Venäjälle permiläisiksi kutsuttujen suomalais-ugrilaisten heimojen muinaisille asuinsijoille.

Laukon kartanon arkeologisia tutkimuksia rahoitetaan tätä nykyä myöhäisrautakautisen (900–1200) kotkakorun toisintojen myyntituotoilla.

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Share this page


Contact us

LAUKON KARTANO

Laukontie 32
37370 Vesilahti

 

INFO (liput & ryhmät)

myynti@laukonkartano.fi

p. 0400 237 380 (arkisin klo 10-13)

 

RAVINTOLA (juhlat & kokoukset)

ravintola@laukonkartano.fi