LAUKON KARTANO

NÄYTTELYT

 

Viljami Heinonen

Pyhättö

 

Viljami Heinosen ”Pyhättö” on urbaani viidakko. Fantastisen maalauksellinen ja herkullisen värinen viidakkosarja on maalattu varta vasten Laukon vanhan tallin seinille.

Kiihkeän energinen maalaustapa tuntuu läpi näyttelyn pyörteisenä liikkeenä. Arkkitehtoniset elementit ja näkymät tuovat Heinosen taiteeseen uudenlaista rakenteellista syvyyttä.

Esittävän ja abstraktin rajapinnoilla elävät maalaukset pursuavat yllättäviä käänteitä ja jännittäviä kohtaamisia. Näyttelyn tarinallinen jännite rakentuu luonnon haltuunsa ottamien kaupunkien laitamilla liikkuvien kollaasimaisten eläinhahmojen kautta.

Eläinten ja luonnon valtakunta on vehreä ja aurinkoinen, muttei lempeä. Villien saalistajien, värikkäiden graffitien ja hylättyjen konttien myötä Heinonen palaa Laukossa juurilleen tulevaisuuden näkijänä.

Heinonen tuli tunnetuksi nimenomaan dystopian, maailman jollaista emme toivo, maalarina. Uudessa viidakkosarjassa yhteiskunnan romahduksesta on versonut villi utopia, jossa luonto on selviytynyt ihmiskunnan kadotuksesta.

Viljami Heinonen Laukon kartano näyttely 2022 kesänäyttely taidenäyttely tampere Pirkanmaa kesämenot

Taide on Viljami Heinoselle suuri seikkailu, jonka käänteitä olemme Laukossa saaneet viime vuosina läheltä seurata. Kartanolla vuonna 2020 esitellyn kauhuromanttisen ”Yhdestoista hetki” -näyttelyn jälkimainingeissa Heinonen muutti asemaan nuoruudenmaisemiinsa Vesilahdelle.

Maallemuuton myötä Heinosen työhuoneelle hiipivät luontoaiheet. Yöperhosten maailmasta kuoriutui vuoden vaihteessa Helsingissä ihastuttanut lähes abstrakti ”Arboretum”. Villiintyneistä puutarhoista ovat kevään myötä versoneet Laukon urbaanit viidakot ylväine saalistajineen.

Viljami Heinonen kesänäyttely Laukon kartano näyttelyt Laukon kesänäyttelyt Tampere Pirkanmaa kesämenot 2022

 

Viljami Heinonen (s. 1986) asuu ja työskentelee Vesilahdella. Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2012 valmistuneen Heinosen yksityisnäyttelyitä on nähty Makasiini Contemporyssä, Galerie Forsblomilla ja Forum Boxissa. Hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin Tampereen taidemuseossa, Porin taidemuseossa ja Rovaniemen taidemuseossa. Heinosen teoksia kuuluu mm. Helsingin taidemuseo HAMin, Tampereen taidemuseon, Saastamoisen säätiön ja Wihurin taidesäätiön kokoelmiin.

Laukon kartanon ravintolassa 8. kesäkuuta avautuva näyttely on toteutettu yhteistyössä teosmyynnistä vastaavan Makasiini Contemporaryn kanssa.

Viljami Heinonen

Näyttelyinfo

 

Jaa sivu


Ota yhteyttä

LAUKON KARTANO

Laukontie 32
37370 Vesilahti

0400 237 380 (info)

040 152 0382 (ravintola)

pöytävaraukset: TableOnLine