LAUKON KARTANO

NÄYTTELYT

 

Moosa Myllykangas

Häkki

 

Moosa Myllykankaan ”Häkki” löytyy Laukon kartanon vanhasta Kanalasta. Ovelta avautuva nimiteos on löytänyt innoituksensa näyttelytilan entisistä asukkaista.

Moosa Myllykangas Häkki Laukon kartano 2022

Historiallinen vuoropuhelu soljuu keveänä ja yllätyksellisenä läpi näyttelyn, jossa sattumanvaraiset materiaalit muuntuvat eleganteiksi muodoiksi ja tarinoiksi.

Myllykankaan taiteen lähtökohtana on useimmiten sattumalta löydetty esine tai esineen osa. Ennakkoluuloton ready made -materiaalien yhdistely lomittuu taitavaan muodon hallintaan ja kivuttomaan käsityöjälkeen siten, että teokset näyttävät pakottomilta ja selkeiltä.

Moosa Myllykangas Häkki Laukon kartano 2022

Myllykangas ei häpeile korumaisia yksityiskohtia eikä sitä, että korjaa hajoavan muodon lähes aina ymmärrettäväksi ja kokonaisena tulkittavaksi. Lopputulos on usein hämmentävä. Juuri tämä hämmennys on osa teosten viestiä – älkää uskoko, mitä näette, ennen kuin olette aidosti katsoneet.

Moosa Myllykagas näyttely taidenäyttely kesänäyttely Laukon kartano 2022 Tampereen seutu Pirkanmaa

Kanalassa kertomusta hallitsevat tyllistä ja organzasta loihditut teokset. Metsälintujen siivet tuovat Myllykankaan uusiin suuriin töihin dynaamista jännitettä.

Ihmisen ja eläimen rituaalinen liitto on Myllykankaalle keskeinen aihe. Saadut tai löydetyt eläinten jäänteet liittyvät osaksi elämän kiertokulusta kertovia esinesommitelmia.

Moosa Myllykangas Veikko Halmetoja Laukon kartano näyttely 2022 kesänäyttely taidenäyttely Tampere

Siivet, sarvet ja sorkat saavat uuden merkityksen ihmisen peilinä: kuvastimena, jonka näyttämä kuva ei aina ole mairitteleva.

Idea kristallisoituu keskiaikaiseen kellariin sijoitetussa immersiivisessä installaatiossa ”Narkissoksen selfie” (2018). Tekninen toteutus on Janne Hokkasen, Juha Saarikon ja Vili Järvisen.

Narkissos on valon, liikkeen ja äänen mystifioima balilaisen morsiuskruunun ja härän kallon epäpyhä liitto. Laukon linnakellarissa häränpää materialisoituu Suomen vanhimman ja jylhimmän kansanballadin ”Elinan surman” kuvaksi.

Moosa Myllykagas näyttely taidenäyttely kesänäyttely Laukon kartano 2022 Tampereen seutu Pirkanmaa

 

Moosa Myllykangas (s. 1960) asuu ja työskentelee Oulussa. Myllykangas valmistui taiteen maisteriksi 1998. Lukuisia näyttelyitä mm. Galleria Harmajassa, ARTag Galleryssa ja Kemin taidemuseossa. Myllykankaan teoksia kuuluu mm. Tampereen kaupungin kokoelmiin ja Oulun taidemuseon kokoelmiin

Laukon kartanossa 8. kesäkuuta avautuvan näyttelyn on kuratoinut Veikko Halmetoja.

 

Veikko Halmetoja

Materiaali taipuu muttei unohda

 

Moosa Myllykangas

moosa.myllykangas@gmail.com (teosmyynti)

 

näyttelyinfo

 

Jaa sivu


Ota yhteyttä

LAUKON KARTANO

Laukontie 32
37370 Vesilahti

0400 237 380 (info)

040 152 0382 (ravintola)

pöytävaraukset: TableOnLine