LAUKON KARTANO

NÄYTTELYT

 

Marita Liulia

 

Nature Forte

7.6. – 27.8.2023

 

Laukon kartanon galleriakerroksessa esitellään tänä kesänä Marita Liulian uutta tuotantoa. ”Nature Forte” on ikuisen seikkailijan ylistyslaulu luonnon ja luovuuden voimille.

Päärakennuksen uusklassisissa interiööreissä lähes abstraktit luontokuvat hehkuvat syvän sinisissä, vihreissä ja pinkeissä sävyissä. Kirkasta väripalettia maadoittaa musta laava ja savenpunainen. Ikonisen kullan läsnäolo vahvistaa teosten omaperäistä intensiteettiä.

Näyttelyn avaavat Liulian viime vuosien tuotannossa keskeiset lumoavat vesimaisemat. Vesi on aina ollut Liulian elämässä ja taiteessa luova elementti. Laukossa veden voima koetaan niin lempeän seesteisenä kuin villin kesyttämättömänä.

Eksoottisimmat kultaiset aallot vyöryvät galleriasalissa. Kuvan suuri aalto viittaa intuitiivisesti Japaniin, jossa Liulia on tätä nykyä kuin kotonaan. Nuoruusvuosien hurjista meriseikkailuista muistuttavat puolestaan syvän punaisella Etelä-Kiinan merellä purjehtivat dzonkkit.

Pohjolan villin luonnon ankara tenho pääsee valloilleen gallerian uudessa suuressa Taiga -maalauksessa. Teos kokoaa yhteen näyttelyn mittavien mielenmaisemien hehkuvan väripaletin.

Erityinen yllätysmomentti koetaan salongissa, jossa esitellään ensi kertaa Marita Liulian postikorttimaalauksia. Neljäkymmentä pienimuotoista teosta käsittävä kokonaisuus sai alkunsa korona-ajan kaukokaipuusta.

Kollaasitekniikalla toteutettujen teosten keskiössä ovat Liulian matkoiltaan keräämät postikortit. Korteissa esiintyvät henkilöt ovat olleet taiteilijalle lapsesta lähtien tärkeitä esikuvia. He ovat olleet Liulian itsensä tavoin rohkeita oman tiensä kulkijoita, taiteilijoita, tieteilijöitä ja seikkailijoita.

 

Marita Liulia Laukon kartano näyttely kesä 2023 Tampere Pirkanmaa taidenäyttelyt

Marita Liulia (s. 1957) asuu ja työskentelee Helsingissä. Liulia on ollut kuva- ja mediataiteen suunnannäyttäjä 1980-luvulta lähtien. Monialaisia näyttelyitä ja esityksiä 50 maassa. Viimeiset yksityisnäyttelyt Tokion Spiral Wacoal Art Centerissä (2022, 2019), Didrichsenin museossa (2019) ja Serlachius museossa (2017). Teoksia mm. Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmissa, Valtion taidemuseo Kiasman, Porin ja Vaasan taidemuseoiden kokoelmissa. Liulia vastaanotti Pro Finlandia-mitalin vuonna 2018.

 

Marita Liulia | Teosmyynti

Laukon kartano | Näyttelyinfo

 

Jaa sivu


Ota yhteyttä

LAUKON KARTANO

Laukontie 32
37370 Vesilahti

 

INFO

p. 0400 237 380

myynti@laukonkartano.fi

 

RAVINTOLA

Varaukset: TableOnline

p. 040 152 0382

ravintolalaukonkartano@gmail.com