VIRKISTY JA RENTOUDU PYHÄJÄRVEN MAISEMISSA

1. Lihakset lämpimiksi, nivelet notkeiksi – leppoisa puistojumppa kartanon puistossa

Aina välillä, varsinkin kokouspäivän päätteeksi ja keskelläkin on syytä pitää tauko ja laittaa lihakset liikkeelle! Jaksaa paremmin ja saa rentoutettua koko kehoa.

Laukon kartanon laaja puistoalue sopii hienosti tähän tarkoitukseen. Aina löytyy sopiva, tuulelta suojassa oleva alue, jonne ryhmä voi kerääntyä kaikessa rauhassa venyttelemään ja verryttelemään.

Ohjelma alkaa reippaalla lämmittelyllä ja päättyy rauhoittavaa rentoutukseen. Jokaiselle osanottajalle on varattu makuualusta. Omasta takaa tarvitaan vain kiristämättömät vaatteet ja avoin mieli.

Noin tunnin mittainen ohjattu puistojumppa sopii kokoksen oheisohjelmaksi – keskelle päivää, jolloin jaksaa vielä iltapäivän tärkeät aiheet, tai päivän päätteeksi ennen illallista. Mutta se sopii myös ihan sinällään ryhmille, jotka haluavat hetkeksi rauhoittua, nauttia lähiluonnosta ja kuunnella itseään.

Hinta sisältää ohjauksen ja makuualustan ja on max. 10 hengen ryhmälle 180 €, 11 – 15 henk. 220 € ja 16 – 30 hengen ryhmälle 260 €. Hinta sisältää liikuntaohjelman 10% alv:n.

 

2. Vesille venosen mieli – melontaretki Laukon vesillä

Melkoisella todennäköisyydellä Laukon ensimmäiset asukkaat saapuivat pakalle vesiteitse ja siksi onkin mukavaa lähteä melomaan Laukon suojaisille vesille. Sieltä maisema näyttätyy uudessa perspektiivissä.

Vakailla suurkanooteilla reipas ryhmä kiertää Hinsalanniemen, leppoisampaa menoa kaipaavat voivat tehdä mukavan retken kuuluisalle Pohdon saarelle, jossa Matti Kurki legendan mukaan taistelussa voitti novgorodilaisen sotasankari Pohdon ja päätyi teollaan Topeliuksen Maamme kirjaan.

Retkelle varustetaan mukaan janojuomaa, saarikäynnillä keitellään nokipannukahvit ja paistellaan lettuja. Melontaretken kesto 2,5 – 3 h.

Hinta sisältää melontavarusteet (suurkanootin, melat, liivit, vesitiiviit varustesäkit), melonnan ohjauksen ja on: 4 – 10 henk. 360 €, 11 – 18 henk. 420 €, 19 – 25 henk. 560 €, 26 – 34 henk. 680 €; nuotioevästys: nokipannukahvit ja nuotioletut 5 €/henkilö. Hinnat sisältävät alv:n.

 

3. Vauhdin hurmaa ja vaihtuvia maisemia

Monet tuntevat Laukon nimen hienoista ja menestyneistä ravihevosista, joita kartanossa vielä edellisen omistajan aikana kasvatettiin.

Vauhdikkaasti liikkumaan pääsee myös opastetulla potkulautaretkellä Laukon komeissa maisemissa. Retki suuntautuu korkealle Kurjenkalliolle, josta on hienot näkymät joka suuntaan.

Tälle retkelle otetaan mukaan eväät: nisupullaa ja kahvia/teetä termarissa ja nautitaan ne matkan aikana.

Retki kestää noin 2 h ja edellyttä osanottajilta säänmukaista vapaa-ajan vaatetusta.

Hinta sisältää maastokelpoiset potkulaudat ja retken ohjauksen ja on 4 – 10 hengelle 320 €, 11 – 15 hengelle 380 €, 16 – 25 hengelle 480 €. Eväskahvit ja nisunen 5 €/henkilö.

 

4. Täsmätähtäystä ja hienoja heittoja

Jännitystä ja onnistumisen riemua koetaan lähiluonnossa toteutettavissa hurjissa heittolajeissa: kirveen ja puukonheitossa sekä jousiammunnassa. Lajit vaativat keskittymistä, mutta palkitsevat onnistuneilla osumilla. Sitäpaitsi harjoitus tekee mestarin ja yhdenkin tapahtuman aikana moni edistyy suorituksessaan.

Hinta sisältää lajiohjauksen ja välineet ja on: 4 – 10 hengelle 180 €, 11 – 15 hengelle 240 €, 16 – 25 hengelle 300 €

 

5. Aarteenetsintää, josta voi olla joskus todellista hyötyä

Kukapa ei haluaisi löytää aarretta! Tässä talvisessa ohjelmassa aarretta etsitään lumivyörypiipparin avulla ja samalla opitaan tämän henkiä pelastaneen laitteen käyttö hauskalla ja palkitsevalla tavalla.

Hinta sisältää lajiohjauksen ja välineet ja on: 4 – 10 hengelle 180 €, 11 – 15 hengelle 240 €, 16 – 25 hengelle 300 €

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti

0400 237 380 (arkisin klo 9-16)

myynti@laukonkartano.fi

 

Kartta