Laukko-kirjojen uutuusteos on komea kartanohistoria Laukko: Kuusi vuosisataa (35 €). Kirjan sivuilla tapaamme niin tarujen ritarin Klaus Kurjen kuin kansalliseeposta viimeistelevän Elias Lönnrotin. Laukon torpparihäätöjen jälkimainingeissa seisomme punaisten polttaman vanhan Laukon rauniolla ja seuraamme, kuinka Rafael Haarla rakentaa tuhkasta suuren suomalaisen historiakartanon. Matkan varrella kohtaamme myös ensimmäiset Laukon peurat ja maineikkaat Laukko-hevoset.

Kartanon rouvan Liisa Lagerstamin väitöskirjaan pohjautuva Laukon herra (30 €) on mukaansatempaava kuvaus suurvalta-ajasta. Gabriel Kurjen seikkailujen kautta avautuu värikäs kuva entisajan kartanon arjesta ja juhlasta. Kirjan kauniista kuvituksesta rakentuu oma matkansa 1600-luvun maailmaan ja kulttuuriin.

Laukon kartanon keittiössä (25 €) tarjoaa hyvän ruuan ja kartanokulttuurin ystäville ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa kartanon vanhan rouvan Leena Lagerstamin keittiöön. Laukon interiööreissä upeasti kuvattu keittokirja sisältää niin meheviä riista- ja kalaruokia kuin suussa sulavia jälkiruokia. Kirjan kaikki ohjeet ovat helposti toteutettavissa myös kotikeittiöissä.

 

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti (Narva)

Ryhmätilaukset ja pöytävaraukset:
(ma-pe klo 9-14)
p. 0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta