Näyttelyverstaassa näet myös kartanokylän oman valokuvaajan Raija Kolehmaisen  Snapshot-näyttelyn. Vuosi Laukossa taltioi asukkaan silmin Laukon nykyisen kartanokylän elämänmenoa ja näköaloja. Näin Raija Kolehmainen itse kuvaa retkiään kartanolla:

 

Muutin Laukon kartanokylään ensimmäisenä vuokralaisena heinäkuussa 2014. Tuntui kuin olisin muuttanut jonnekin tavallisen maailman ulkopuolelle. Vanhaan värikkääseen maalaukseen, jossa urospeura komeine sarvikruunuineen liitää saniaismättään ylitse. Se rientää mukaan peuratanssiin, jota juhlitaan viereisellä niityllä kuun loistaessa ja pakkaslumen pöllytessä. Yhtäkkiä kukkivat omenapuut ja kultaiset lehdet putoavat haavoista huurteen hopeoimaan heinikkoon. Täällä minä kävelin ja kuvasin näkemääni kaikissa säissä ja mielentiloissa, kaikkina päivänhetkinä ja vuodenaikoina. Laukosta löysin ihmeellisen maailman, jota en halunnut kuvata työkamerallani. Kuljetin mukanani ainoastaan kännykkäkameraani, koska halusin unohtaa valokuvauksen ammattilaisen itsessäni. Tahdoin taas nähdä lapsensilmilläni, enemmän ja eri tavoin. Tämä on minun vuoteni Laukon kartanossa.

 

Raija Kolehmainen (s. 1967) on mainos- ja lehtikuvaaja. Hän on opiskellut valokuvausta Visuaaliviestinnän Instituutissa Tampereella. Hän on erikoistunut puutarha-, sisustus- ja lifestylekuvaukseen. Raija Kolehmainen on kuvannut Laukon kartanossa vuodesta 2007. Yhteistyössä Leena Lagerstamin kanssa syntyi vuonna 2008 rakastettu Laukon kartanon keittiössä -keittokirja

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti

Ravintolan pöytävaraukset:
(ma-su klo 9-16)
p. 040 1578090

Info:
(ma-su klo 9-18)
p. 040 1578508

Ryhmätilaukset:
(ma-pe klo 9-15)
p. 0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta

Ota yhteyttä

Nimesi*

Sähköpostisi*

Aihe

Viesti