Laukon ritarit ja muinaiset sankarit

 

Suuren historiavuoden kunniaksi päärakennuksella matkataan Laukon kartanon myyttiseen menneisyyteen. Kansallismuseosta kotiin palaavien muinaisten ja ritarillisten aarteiden rinnalla esitellään harvoin nähtyjä kotimaisia historiamaalauksia ja kalevalaisia teoksia. 

Kansallismuseosta kotiin palanneet arkeologiset löydöt ovat esillä päärakennuksen toisen kerroksen aulassa. Nähtävillä ovat kaikki muinaisen Laukon maineikkaimmat aarteet: kolmipäinen pronssikotka, 1500 vuotta vanha soturihauta ja ristiretkiaikaiset mahtiaseet.

Muinaisten soturien rinnalla historiallisessa suurnäyttelyssä ratsastavat Laukon maineikkaimmat ritarit. Mukana näyttelyssä mm. Axel Kurjen sotahaarniska ja keskiaikainen raha-aarre.

Laukon ritarit heräävät näyttelyssä eloon harvoin nähdyissä kotimaisissa historiamaalauksissa. Näyttelyn ikoninen taideteos on harvoin nähty kultakauden mestariteos Pekka Halosen ”Vainolaista vastaan” (1896).

Oman kokonaisuutensa näyttelyssä muodostavat muinaisten tarujen ja uskomusten inspiroimat kalevalaiset kuvitukset ja maalaukset. Historiallisessa suurnäyttelyssä mukana teoksia mm. Joseph Alaselta ja Aarno Karimolta.

 

 

 

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti (Narva)

Info: 040 157 8508

Pöytävaraukset: 040 157 8090

Ryhmätilaukset:
(ma-pe klo 9-14)
0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta