LAUKON KARTANON NÄYTTELYT VUONNA 2017

 

Linnoissa kreivien

Laukon kartanon päärakennuksella matkataan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi suomalaisen elokuvan kultakaudelle. Kulttuurihistoriallisessa suurnäyttelyssä kotimaisen elokuvataivaan kauneimmat kuvat kohtaavat Laukon historian merkkihetket ja menneen maailman antiikki- ja taideaarteet.

 

Signe Branderin Laukko

Pehtoorin talossa tehdään aikamatka sadan vuoden takaiseen Laukkoon. Näyttely on koottu Suomen valokuvahistorian merkittävimpiin valokuvaajiin kuuluvan Signe Branderin heinäkuussa 1911 Laukon kartanolla ottamista valokuvista.

 

Muistojen puisto

Muistojen puisto on vanhojen valokuvien siivittämä kävelyretki läpi Laukon historian. Kartanon pihapiirissä kulkevassa ulkotilanäyttelyssä kuljetaan yhtä lailla muinaisten laukkolaisten kuin nykyistä kartanokylää rakentavan Rafael Haarlan jalanjäljissä.

 

Muistojen kylä

Näyttelyverstaalla matkataan Niskavuoren hengessä itsenäisyyden ajan maalaiskartanolle. Näyttely on koottu vanhojen laukkolaisten valokuvista ja tarinoista. Laukko-kuvien rinnalla nähdään monikerroksisia muistojen maisemia kartanon omista kokoelmista. Näyttelyssä on esillä mm. Ola Kolehmaisen, Marja Pirilän ja Yrjö Kiikan teoksia.

 

Kesäillan valssi

Puutarhamestari Kajanderin mukaan nimetty pittoreski pikku talo on nyt ensi kertaa avoinna yleisölle. Näyttelyssä esitellään Guy Friskin, Kauko Lehtisen, Helge Dahlmannin, Heli Ojanperän ja Markku Salon teoksia kartanon omista kokoelmista.

 

Elinan Satupolku

Puiston siimekseen on tänä kesänä rakennettu Elinan satupolku. Vesilahtelaisen keraamikon Riitta Pentin eläinveistokset ihastuttavat pieniä ja suuria kesävieraita.

 

Kivilinnan arvoitus

Viime vuotiseen tapaan Laukon kartanon keskiaikaisessa kivikellarissa ratkotaan Kurkien kadonneen kivilinnan arvoitusta.

 

Muistojen maisema & Laukko-hevosia

Maksullisen puisto- ja näyttelyalueen ulkopuolella sijaitsevassa Juhlatallissa on pysyvästi esillä Erja Lempisen ja Juhani Länsiluodon valokuvateoksia Laukon kartanolta.

 

Yleisöopastukset (45 min):

ma-ti ja to-pe klo 11.15 ja klo 13.30. 

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti

Ravintolan pöytävaraukset:
(ma-su klo 9-16)
p. 040 1578090

Info:
(ma-su klo 9-18)
p. 040 1578508

Ryhmätilaukset:
(ma-pe klo 9-15)
p. 0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta

Ota yhteyttä

Nimesi*

Sähköpostisi*

Aihe

Viesti