Nykypäivän Laukko on uuden vuosituhannen viihtyisä kartanomatkailukeskus. Samaan aikaan Laukko on ekologinen kartanokylä ja perinteikäs suurmaatila. Kartanon reilun sadan hehtaarin peltovainoilla viljellään heinää ja kauraa. Viidensadan hehtaarin laajuisilla metsäalueilla kasvavat männyt ja kuusipuut.

Laukon kartanossa asuu kartanon isäntäväen, Liisa Lagerstamin ja Jouni Minkkisen sekä kartanon vanhan rouvan Leena Lagerstamin, lisäksi lähes kolmekymmentä kyläläistä. Laukon kauniit ja korkeatasoiset vuokra-asunnot on korjattu kolmen viime vuoden aikana pihapiirissä sijaitseviin asuintaloihin.

600-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Laukon kartano avasi kesällä 2016 ensi kertaa ovensa suurelle yleisölle. Suurten avajaisten yhteydessä julkistettiin niin uusi kartanohistoria kuin vihittiin uudenaikaisen kartanomatkailukeskuksen sydämeksi korjattu komea Juhlatalli ravintoloineen ja kauppoineen.

Laukon kartanon ensimmäinen kesäkausi huipentui elokuun lopulla Saara Aallon tähdittämään Kesäilta kartanossa -konserttiin. Konsertin myötä avajaisvuoden kävijämäärä ylitti 30 000 rajapylkin.

Laukon kartanon näyttelyiden ja tapahtumien teemat vaihtuvat vuosittain. Itsenäisyyden juhlavuonna 2017 Laukon näyttelyissä ja puistolavalla matkataan suomalaisen elokuvan kultakaudelle. Vuonna 2018 teemana ovat Laukon ritarit ja muinaiset sankarit.

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti

Ravintolan pöytävaraukset & Info:
(ma-su klo 9-14)
p. 040 157 8508

Ryhmätilaukset:
(ma-pe klo 9-14)
p. 0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta

Ota yhteyttä

Nimesi*

Sähköpostisi*

Aihe

Viesti