Nykypäivän Laukko on uuden vuosituhannen viihtyisä kartanomatkailukeskus. Samaan aikaan Laukko on ekologinen kartanokylä ja perinteikäs suurmaatila. Kartanon reilun sadan hehtaarin peltovainoilla viljellään heinää ja kauraa. Viidensadan hehtaarin laajuisilla metsäalueilla kasvavat männyt ja kuusipuut.

Laukon kartanossa asuu kartanon isäntäväen, Liisa Lagerstamin ja Jouni Minkkisen sekä kartanon vanhan rouvan Leena Lagerstamin, lisäksi kaksikymmentä kyläläistä. Laukon kauniit ja korkeatasoiset vuokra-asunnot on korjattu kolmen viime vuoden aikana pihapiirissä sijaitseviin asuintaloihin.

600-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Laukon kartano avasi kesällä 2016 ensi kertaa ovensa suurelle yleisölle. Avajaisten yhteydessä julkistettiin uusi kartanohistoriikki ja vihittiin käyttöön kartanomatkailukeskuksen sydämeksi korjattu komea Juhlatalli ravintoloineen ja kauppoineen.

Ensimmäinen kesäkausi huipentui elokuun lopulla Saara Aallon tähdittämään Kesäilta kartanossa -konserttiin. Konsertin myötä avajaisvuoden kävijämäärä ylitti 30 000 rajapylkin.

Laukon kartanon näyttelyiden, konserttien ja muiden tapahtumien teemat vaihtuvat vuosittain. Itsenäisyyden juhlavuonna Laukossa tehtiin aikamatka Suomi-Filmin kultakaudelle.

Vuonna 2018 kesäkauden lukuisissa näyttelyissä ja tapahtumissa matkataan kauaksi historiaan Laukon ritareiden ja muinaisten sankareiden aikaan.

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti (Narva)

Ryhmätilaukset:
(ma-pe klo 9-14)
0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta