Ke 28.6. Kulkurin valssi (1941)

Toivo Särkän ohjaama ja Mika Waltarin käsikirjoittama Kulkurin valssi oli suomalainen vastine kaksi vuotta aiemmin valmistuneelle Tuulen viemää -elokuvalle. Romanttisessa kulkurielokuvassa suomalainen vapaaherra Arnold (Tauno Palo) suututtaa Pietarissa ruhtinas Avertsejevin. Kaksintaistelun jälkeen Arnold pakenee Suomeen, missä hän saa turvapaikan ensin sirkuksesta ja sitten mustalaisten parista. Hurmuri valloittaa mustalaiskaunotar Rosinkan (Regina Linnanheimo), eikä kreivitär Helenakaan (Ansa Ikonen) voi vastustaa komeaa kulkuria.

 

Pe 30.6. Sadan miekan mies (1951)

Ilmari Unhon ohjaama ja Simo Penttilän käsikirjoittama seikkailuelokuva Sadan miekan mies sijoittuu 30-vuotisen sodan päiviin. Kaarnojan kapteeni (Kalervo Nissilä) osuu keskelle juonitteluita, ja aatelisneito Elisabethin (Marja Korhonen) ja hänen serkkunsa kapteeni Gyllenskiöldin välistä kiistaa. Kaarnoja saa haltuunsa salaperäisen kirjeen, jonka johdosta hän joutuu uskollisen kumppaninsa kersantti Erkinpojan (Uljas Kandolin) kanssa taisteluihin, väijytyksiin ja miekkamittelyihin.

 

Su 2.7. Rosvo Roope (1949)

Hannu Lemisen ohjaama historiallinen seikkailuelokuva Rosvo Roope pohjautuu Rafael Ramstedtin suosittuun laulelmaan. 1700-luvulle sijoittuvassa tarinassa Robertin (Tauno Palo) rakastettu Helena (Helena Kara) naitetaan Vuomalan julmalle patruunalle ja Robert piestään henkihieveriin. Robertista tulee Rosvo-Roope, Itämeren kuuluisin merirosvo, jonka legendaariseen elämään mahtuu juonitteluita ja juhlintaa, miekkataisteluita ja naisseikkailuja.

Jaa sivu


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti

Ravintolan pöytävaraukset:
(ma-su klo 9-16)
p. 040 1578090

Info:
(ma-su klo 9-18)
p. 040 1578508

Ryhmätilaukset:
(ma-pe klo 9-15)
p. 0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta

Ota yhteyttä

Nimesi*

Sähköpostisi*

Aihe

Viesti