Laukko: Kuusi vuosisataa

35,00

Kirjoittaja: Liisa Lagerstam

Valokuvaaja: Erja Lempinen

Kustantaja: Laukon kartano

Sivumäärä: 300

Ilmestyminen: 05/2016

tuotetunnus (SKU) 3003 Osasto:

Kuvaus

Laukko mainitaan historiallisissa asiakirjoissa ensimmäisen kerran vuonna 1416. Kuuden vuosisadan kuluessa Laukon kylästä on kasvanut tarujen ja kertomusten Laukon kartano. Uudesta upeasta juhlakirjasta löydät maineikkaan mahtikartanon kiehtovimmat tarinat ja kauneimmat kuvat.

Palkittu kulttuurihistorioitsija Liisa Lagerstam vangitsee uusimmassa kirjassaan kotikartanonsa menneet ja nykyiset merkkihetket. Kirjan sivuilla tapaamme niin toden ja tarun rajamailla ratsastavan Klaus Kurjen kuin kansalliseeposta viimeistelevän Elias Lönnrotin. Laukon torpparihäätöjen jälkimainingeissa seisomme punaisten polttaman vanhan Laukon rauniolla ja seuraamme, kuinka Rafael Haarla rakentaa tuhkasta suuren suomalaisen historiakartanon. Matkan varrella kohtaamme myös ensimmäiset Laukon peurat ja maineikkaat Laukko-hevoset.

Laukko-kirja on yhtä lailla sekä kartanohistoria että valokuvateos. Historiallisten kertomusten rinnalla kulkevat Erja Lempisen maagiset valokuvat kartanomiljööstä, joka elää päivänhetkien ja vuodenaikojen mukaan. Ikiaikaisten kulttuurimaisemien lisäksi Lempinen on ikuistanut kirjan sivuille Lagerstamien Laukon ainutlaatuisia antiikki- ja taideaarteita.

Lisätiedot

Paino 1.8 kg
Mitat 35 x 25 x 3.3 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Laukko: Kuusi vuosisataa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Ota yhteyttä

Laukon Kartano

Laukontie 32
37370 Vesilahti

Ravintolan pöytävaraukset & Info:
(ma-su klo 9-14)
p. 040 157 8508

Ryhmätilaukset:
(ma-pe klo 9-14)
p. 0400 237 380

info@laukonkartano.fi
varaukset@laukonkartano.fi

www.laukonkartano.fi

Kartta

Ota yhteyttä

Nimesi*

Sähköpostisi*

Aihe

Viesti